Šarović o presudi Mladiću: Samo jednoj strani se pokušava nametnuti krivica

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a nakon objavljivanja presude Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotnu robiju kaže da se samo jednoj strani pokušava nametnuti krivica.

-Ovo je samo jedna u nizu presuda u kojoj se vojno-političkom rukovodstvu jedne strane pokušava nametnuti sva krivica za dešavanja u periodu 1992-1995, dok se vojno-politička rukovodstva druge dvije strane oslobođaju svake odgovornosti– naveo je Šarović.

On je pojasnio da „se ne može prihvatiti da su za dešavanja u periodu 1992-1995 Srbi osuđeni na 5 doživotnih robija i sa preko 800 godina zatvora dok su drugi osuđeni višestruko manje“.

Doživotna kazna Ratku Mladiću: Kriv je!

-Podsjetiću da je život u proteklom ratu izgubilo 30.000 Srba, među kojima je sedam hiljada stradalih civila i da Haški sud nije kaznio vinovnike srpskih žrtava – kazao je Šarović.

On je dodao da je takvim odlukama Haški tribunal “kompromitovao svoj rad a srpske žrtve su ostale bez pravde”.

-Danas kada je Haški tribunal pred zatvaranjem možemo reći da njegova uloga nije ispunjena. Činjenica je i da nažalost ovaj sud kao ni ova presuda nisu doprinijeli pomirenju među narodima Bosne i Hercegovine“ – zaključio je Šarović.

Oglasio se Milorad Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79