Šarović: Opozicija u RS-u dogovara zajednički izlazak na izbore

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najavio je da će u srijedu na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranka iz Republike Srpske na kojem će se razgovarati o pripremama opozicije za predstojeće opće izbore.

Šarović je naveo da će tema razgovora biti koncept i platforma na kojoj treba da nastupi opozicija. Istaknuo je da je još uvijek previše rano za razgovor o pojedinačnim kandidaturama.

Također je najavio da će u skorije vrijeme biti održan sastanak i s neparlamentarnim strankama u Srpskoj koje žele da budu dio opozicionog bloka.

On navodi da će se na sastanku na Jahorni razgovarati i o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, koje su, prema njegovim riječima, stupile na scenu aktivnostima u Predstavničkom domu PSBiH.

– Bilo bi dobro kada bi smo napravili neki zajednički prijedlog kako bi naš uticaj na izmjenu Izbornog zakona bio jači – kazao je predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je danas imao sastanak i sa načelnicima i gradonačelnicima iz SDS i da je stav SDS da se ne trebaju vršiti izmene statuta Savez opština i gradova Republike Srpske – saopćeno je iz SDS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79