Šarović poručio da SNSD trasira put Republike Srpske u potpuno siromaštvo

Predsjednik SDS Mirko Šarović izjavio je da je svih 15 godina vladavine SNSD-a obilježilo trasiranje puta Republike Srpske do potpunog siromaštva i da je jasno da ova stranka nema ništa da ponudi Srpskoj i njenim građanima.

On kaže da je u SNSD očigledno odsustvo bilo kakve ideje i vizije za budućnost.

– To je sindrom onih političkih ideja koje dođu do kraja i ne mogu ništa novo da ponude. U SNSD-u je vidljivo da stranka više nije tako monolitna i snažna i da vri u mnogim odborima tako da stranački vatrogasci imaju sve više posla. NJihov zenit rasta i uspjeha već je odavno prošao – istakao je Šarović.

On je naveo da se SNSD sada suočava sa onim sa čim se inače stranke suočavaju kada popularnost u javnosti počinje da slabi.

To je period kada nastaju cijepanja, unutrašnji sukobi, trvenja, netrpeljivost sa pridošlicama i preletačima, sumnja u budućnost – kaže Šarović.

Navodi da je i nezadovoljstvo u vladajućoj koaliciji iz dana u dan sve veće.

– Vladajuća većina koju predvodi SNSD nema više u NSRS dvotrećinsku podršku poslanika. Kada „glavni režiser“ i ova vlast sa njim bude padala, zadnje udarce zadaće im upravo oni koji im sada poslušno i podanički služe. Stevandić je ojačao i već je glavni problem šefu. Ne vjerujem da će otići u opoziciju, prije bih rekao da će se u nekom trenutku suprotstaviti SNSD-u jer on procijenjuje da je za to već došlo vrijeme – naveo je Šarović.

On kaže da Republika Srpska mora krenuti putem oporavka i da će SDS uskoro izaći sa svojim programu sveobuhvatnih ekonomskih reformi.

– SDS upravo radi na ovom ekonomskom programu čiji je cilj da Republiku Srpsku učini poželjnim mjestom za investicije i otvaranje biznisa, ali i zemljom gdje se isplati ulagati i živjeti. Program koji pripremamo biće razumljiv i realno ostvariv, a zasniva se na postojećim resursima kojima raspolaže Srpska – kazao je Šarović i dodao da će SDS program biti realizovan u saradnji sa ljudima koji su već ostvareni kao stručnjaci u svijetu ekonomije i biznisa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79