Šarović poručio Dodiku: To je samoubistvo za Republiku Srpsku

SDS smatra da otvaranje teme o budućnosti Bosne i Hercegovine nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju Republikom Srpskom, koji su je doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i koji tom narodu ne mogu da obezbijede radno mjesto, osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

– Neka predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH otvaraju dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće, ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za Republiku Srpsku, naveo je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom Republike Srpske i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja Republike Srpske.

– Budućnost i stabilnost Republike Srpske se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom, a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i njenom stečenom autonomnošću, kazao je Šarović.

  Ovo je mladić iz Hadžića koji se utopio u Boračkom jezeru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79