Šarović poručio Izetbegoviću: Srbija je ključni faktor stabilnosti i mira

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da Srbija, kao zemlja koja je posljednjih godina u snažnom ekonomskom, političkom i strateškom usponu, ključni je faktor stabilnosti i mira u regionu, povodom, kako je ocijenio sve učestalijih, predizbornih izjava nekih bošnjačkih lidera u vezi uloge Srbije i uticaja na ovim prostorima.

On navodi da činjenicu da je Srbija ključni faktor stabilnosti ne treba bacati pod noge i zanemarivati kao što se to nažalost često čini od strane nekih političara u BiH.

– Republika Srbija, zajedno sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ima jako izražen izbalansiran stav prema BiH, poštujući njen integritet i Dejtonski mirovni sporazum i niti jednim svojim potezom nije pokazala da igra dvostruku igru kako to u nekim svojim izjavama tvrdi Bakir Izetbegović – rekao je Šarović.

On kaže da ovakve i slične izjave mogu samo dodatno i nepotrebno raspiriti strasti u zemlji i očito je da služe samo kao argument, ali loš argument, za mobilizaciju oko partijskih izbornih ciljeva.

– Srbiju i danas a i nakon oktobra, vidim kao najvažniji faktor mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i zemlju koja pruža podršku BiH na njenom evropskom putu, podršku razvoju i još čvršćim odnosima, ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj saradnji – poručio je Šarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79