Šarović: Šest nekretnina u Beogradu? Imam samo dvije

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH), reagirao je nakon što je objavljeno da sa suprugom Stojankom ima dva stana, kuću i tri parcele u Beogradu.

“Medijski naslov o tome da u Srbiji imam šest nekretnina je uglavnom netačan! Istina je da u Srbiji moja supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da dokažem njihovo porijeklo ako treba”, naveo je na Facebooku Šarović.

Čak šest neprijavljenih nekretnina Šarovića u Beogradu

Podsjetimo, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je ovu informaciju.

Ove nekretnine su stekli od 1997. do 2008. godine. Šarović ih nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti.

Imao je četiri puta priliku to uraditi: 2002. godine kada je bio član Predsjedništva BiH, 2012. i 2015. kada je imenovan za državnog ministra spoljne trgovine i 2018. kao poslanik u Državnom parlamentu.

Ukoliko je i tačna tvrdnja Šarovića, postavlja se pitanje zašto nije prijavio spomenute dvije nekretnine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79