Šarović: Situacija nije dobra kod Dodika dok priča o referendumu

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da nešto “debelo škripi” kod Dodika, jer najavljuje još jedan referendum.

Još jedan Dodikov referendum u najavi… Opet i iznova. Do sada ih je bilo 30… I više… I od svih referenduma o nezavisnosti do sada nije bilo bilo NIŠTA! Svima je jasno da kada Dodik najavi referendum – nešto “debelo škripi” u njegovoj vladavini. I svima je jasno da se tim služi svako malo samo kako bi skrenuo pažnju sa drugih i sve većih problema sa kojima se Republika Srpska, zbog njegove loše i štetne politike suočava – naveo je Šarović na Facebook profilu.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je, u programu televizije Euronews Srbija, odgovarajući na pitanje do kada će da prijeti referendumom kazao da on ne prijeti i da će referendumi biti održani kad god za to bude prilika.

Ove godine smo planirali da održimo referendum o Ustavu Republike Srpske, a vidjećemo zbog konstelacije snaga kako će to izgledati. Mi ćemo opet zbog političkih razloga planirati kada je najbolje da to učinimo. Ako sad uđemo sa tim mnogi će reći da je zbog izbora, ali ćemo vidjeti da li je za Republiku Srpsku bolje da to učinimo sada ili nakon izbora – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79