Šarović: Sramna izborna krađa u Novom Gradu, hitno poništiti izbore

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je u Novom Gradu, u mjestu Suhača, danas ponovo došlo do krađe glasova kao i na dan izbora, zbog čega su izbori u tom mjestu prethodno poništeni.

– Međutim, napravljen je isti scenarij podmetanja falsifikovanih glasačkih listića. Na sceni je krađa neviđenih razmjera. Na glasačkom mjestu je ubačeno 200 unaprijed pripremljenih glasačkih listića. Ovo je odgovornost opštinske izborne komisije i nastavak krađa koje su trajale tokom čitavog izbornog procesa – naveo je Šarović.

Pozvao je da se u taj slučaj hitno uključe MUP i Centralna izborna komisija.

– Ovo su sramne stvari koje se po drugi put dešavaju. Nevjerovatna drskost i naočigled naših posmatrača koji sve preduzimaju da se ponovljeni izbori provedu regularno – poručio je Šarović.

Dodao je da će tražiti od CIK-a ponavljanje izbora za cijeli Novi Grad, te da učesnici u nazokonitostima budu procesuirani i isključeni iz daljnjeg izbornog procesa, saopćeno je iz SDS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79