Šarović uhljebio Pandurevićevu? “Nikome ne polažem račune”

Politički analitičar Almir Terzić kaže da su institucije BiH pretvorene u dom za nezbrinute političare, te dodaje da ne sumnja da je Šarovićeva namjera da Pandurevićevu zbrine na državne jasle, kao državnog službenika

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Mirko Šarović zaposlio je prošlog mjeseca na poziciju savjetnika stranačku koleginicu Aleksandru Pandurević.

Pandurevićeva, koja je bivši poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, angažovana je u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa od 2. oktobra.

Šarović je potvrdio da je angažovao Pandurevićevu za svog savjetnika.

“Da li sam je angažovao prije godinu, pet, šest mjeseci ili bilo koji period, nikom ne polažem račune po tom pitanju, nego onima koji daju novac za to i pravdam taj novac za ono što mi je budžet i zakon dao pravo”, poručio je Šarović.

Pozicija savjetnika ministra, prema saznanjima dobijenim iz Ministarstva finansija i trezora, u skladu je sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji tog ministarstva, prenosi Fokus.

RTRS navodi da su ukupna neto primanja Aleksandre Pandurević za oktobar 2019. godine iznosila 2.287 KM.

Isti izvor navodi da ostaje da se vidi da li će i u njenom slučaju biti primijenjena dosadašnja šema da savjetnici postaju državni službenici bez konkursa ili na samo formalno raspisanim internim oglasima.

Politički analitičar Almir Terzić kaže da su institucije BiH pretvorene u dom za nezbrinute političare, te dodaje da ne sumnja da je Šarovićeva namjera da Pandurevićevu zbrine na državne jasle, kao državnog službenika.

“Nekorektno je da se zapošljavanja vrše u situacijima kada očekujete da neko drugi preuzme vlast. Sve savjetnike ili imenovane osobe koje se nađu u ministarstvima, jasno je da mogu da budu razrješeni, a za one osobe koje su postale nasilno državni službenici, jednostavno donijeti izmjene i dopune zakona o državnoj službi”, rekao je Terzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79