Šarović: Vučić ničim nije zaslužio napade od strane Milorada Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ničim nije zaslužio ovako nekorektne napade od strane Milorada Dodika, posebno što napadi dolaze sa tako visoke pozicije kao što je pozicija člana Predsjedništva BiH, kazao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, komentirajući izjave Milorada Dodika iznesene sinoć na RTRS-u.

– Оvo je krajnje neprimjeren atak protiv predsjednika zemlje koja je RS toliko puta do sada spasila od bankrota, koja nam godinama daje i poklanja ono osnovno što nam aktuelna vlast nije u stanju obezbijediti, od stalaka za infuziju do stotina miliona uloženih, nepovratnih sredstava.

Posebno je neumjesno miješati se u politiku predsjednika Srbije, suditi o njegovim susretima i spominjati ga u kontekstu bilo kakvih radnji protiv interesa RS. Da li to Dodik po oprobanom receptu protiv “neprijatelja” i Aleksandra Vučića sada proglašava izdajnikom i da li ovo znači da je u strahu od gubitka vlasti Milorad Doik spreman žrtvovati sve, pa i odnos sa Srbijom? Prema svemu što smo sinoć čuli, dirketno ili indirektno, jasno je da jeste – kazao je Šarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79