Sašila vjenčanicu za kćerku i snahu: “Radim ovaj posao iz ljubavi” (VIDEO)

Svojim kreativnim radom usrećila je mnoge, a među njima i snahu i kćerku, kojima je sašila vjenčanice za njihov poseban dan.

Ipak to nije sve što Hana Kapetanović iz Pribave kod Gračanice stvara. Od starog i oronulog namještaja stvara novi, a u svemu tome joj pomaže muž Husejn. Kaže da otkako je završila tekstilnu školu znala je da se želi baviti ovim i prenositi svoju kreativnost na platno.

Kaže kako je reakcija kupaca oduševljenih konačnim radom motiviše i tjera da ide dalje. Pored toga očuvanje od zaborava ljepota bh. tradicije je njena glavna zanimacija.

Mi smo odlučili je posjetiti u njenoj radionici i saznati kako nastaju radovi ali i šta to motiviše ovu vrijednu bosansku ženu, koja pored svakodonevnih obaveza ipak pronađe vremena i za izradu tradicionalnih kalupnih jastuka kao i uređenja bosanskih soba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79