Saslušan neuropsihijatar na suđenju Suvadu i Enesu Bašaliću: Otac i sin u afektu likvidirali komšiju

Vještak Omer Ćemalović kazao da su optuženi u vrijeme izvršenja krivičnog djela bili smanjeno uračunljivi.

U nastavku suđenja ocu i sinu Suvadu i Enesu Bašaliću, optuženima za likvidaciju komšije Azema Ćesira 17. avgusta prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno, jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu saslušan vještak neuropsihijatar Omer Ćemalović.

Vještak je izjavio da su otac i sin u vrijeme izvršenja krivičnog djela bili smanjeno uračunljivi, ali ne toliko da nisu mogli upravljati svojim postupcima, potvrdila nam je advokatica optuženih Dijana Hasić.

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema u Milinkladskoj ulici, Enes Bašalić se dovezao Renaultom kojim je udario komšiju Azema. Nakon što se pridigao, otac i sin su ga udarali šakama, a potom jedan od njih lopatom po vratu i glavi.

Ćemalović je mišljenja da se u ovom slučaju nije radilo o nasilničkom ponašanju, odnosno da optuženi svog komšiju nisu usmrtili na bezobziran način. Vještak je kazao da na to ukazuje činjenica da su otac i sin priskočili u pomoć Ćesiru kada je ovaj ostao bez svijesti i preminuo na licu mjesta.

Vještak je stava da su optuženi djelovali u afektu te da nisu imali namjeru da ga likvidiraju. Da je postojala namjera, oni ne bi pomagali Ćesiru, nego bi se jednostavno okrenuli i otišli prenosi Avaz.

Varala muža s komšijom pa ga prijavila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments