Sat seksa naplaćivala 150 eura

Na suđenju za navođenje na prostituciju u Kantonalnom sudu u Sarajevu su preslušavani presretnuti razgovori

Preslušavanjem presretnutih razgovora u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno je suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženim za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Sastanci u hotelima

Jusufi se još tereti i za krivično djelo lihvarstvo, dok se Hajdarbašiću na teret stavljaju i krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Većinu muškaraca s kojima je optužena Nejra Jusufović razgovarala zanimao je analni seks, a među njima je bio i 17-godišnjak iz Visokog

Sarajevska tužiteljica Emela Tahmaz Bukvić je kazala da se dio komunikacija odnosi na optuženu Jusufović i njene klijente s kojima je razgovarala tokom novembra i decembra 2018. Tokom razgovora puštenih u sudnici se moglo čuti da muškarci iz Visokog, Sarajeva i Mostara zovu Jusufović pitajući je za cijenu usluga koje pruža, na šta im ona odgovara da je sat 150 eura te da je u cijenu “uključeno sve”.

– Dva sata je 250 eura, naglašavala je Jusufović. Neki od klijenata su je pitali da su fotografije koje su vidjeli na internet-stranici cityoflove.com njene, na šta je odgovarala potvrdno.

Dio mušterija joj je dolazio u stan u sarajevskom naselju Hrasno, dok se s nekima sastajala u sarajevskim hotelima. Većinu muškaraca zanimao je analni seks, a među njima je bio i 17-godišnjak iz Visokog, koji je vidio oglas na pomenutoj internet-stranici.

Tokom jednog razgovora Jusufović je klijentu iz Sarajeva rekla da je “svoju karijeru završila i da više ne radi”, a on joj je rekao da je “samo za kafu s njom” spreman platiti 300 eura.
Dojavljivao informacije

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Fahrudin Hajdarbašić je optužen da je kao uposlenik u Operativnom centru MUP-a KS-a imao informacije kuda se kreću policijske patrole te ih dojavljivao članovima grupe da ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu. Grupa je uhapšena u akciji kodnog naziva City, a tokom akcije je pretreseno nekoliko stanova, kuća, pomoćnih objekata i motornih vozila. Prilikom pretresa oduzeti su novac, droga, veća količina vatrenog oružje i mobilni telefoni. Veći dio optuženih nalazi se u pritvoru prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79