Šatorović: Je li dosta šest godina jahanja radnika BH Telecoma?

Radnici Telecoma BiH protestuju okupili su se ipred zgrade Vlade FBiH zbog toga što je Vlada FBiH odbila produžiti Granski kolektivni ugovor.

Kako navode, ugroženo je oko 5000 porodica.

Članovi sindikata BH Telecoma uz podršku predstavnika Saveza samostalnih sindikata danas su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH da iskažu svoje nezadovoljstvo.

– Je li dosta šest godina jahanja radnika BH Telecoma? Hoće od BH Telecoma da naprave radnike Energoinvesta pa da se usele u prostorije. Nauštrb vaših porodica žele plate da dijele službenicama, sekretaricama. Nećemo im to dozvoliti, izjavio je Selvedin Šatorović, predsjednik SSST-a.

Fikret Alić, predsjednik sindikata BH Telecoma izjavio je da iza kolektivnog ugovora krije zapravo stvari plan o privatizaciji BH Telecoma.- Mi smo svjesni da je stvarni plan koji stoji iza ovog kolektivnog ugovora privatizacija BH Telecoma, da se sredstva telekomunikacija prepuste u privatne ruke. Mi privatizaciju ne možemo sprječavati, ali nećemo dozvoliti da radnici budu prepušteni na milost i nemilost, izjavio je Alić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79