SAVJET DOKTORA: Ne objavljujte retardirane šale o koroni, jer vjerujte OVO nije smiješno!

SAVJET DOKTORA: Ne objavljujte retardirane šale o koroni, jer vjerujte OVO nije smiješno!


Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam možda najiskreniji savjet poznatog ljekara iz Ljubljanje, Dragoslava Lekovića u vezi korona virusa. Njegovu poruku ali i savjet prenosimo u cijelosti:

Dragi rođaci, prijatelji, kolege iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pošto ovih dana dobijam mnogo pitanja u vezi sa novim korona virusom, odgovorio bih svima: da, situacija JESTE veoma ozbiljna i svako negiranje neće učiniti da problem nestane. Ne verujte u izjave srpskih “stručnjaka” tipa “lavovskih” gena, to su priče za malu decu. Ovaj virus se pre svega izuzetno lako širi, od sezonske gripe je približno 30 puta smrtonosniji, a po iskustvima kolega iz Italije, kada sistem posustane, odnosi i mlade živote. Ponašajte se odgovorno, održavajte samo najneophodnije kontakte, držite rastojanje barem 1,5 m, kašljite i kijajte u pregib lakta, ne u šaku, ne rukujte se i ne ljubite ni sa kim. Ruke što češće operite toplom vodom i sapunom ili dezinfikujte sredstvom sa >60% alkohola. Ne putujte nikuda, ako se ne radi o krajnjoj nuždi. Ukoliko se razbolite sa povišenom temperaturom, kašljem, kijanjem, teškim disanjem OSTANITE kod kuće i telefonom pozovite nadležnog lekara. Šta god vam pričali, savetujem vam da napravite zalihe osnovnih namirnica za 2-3 nedelje. Zašto? Ako se razbolite, ko će vam doneti namirnice? Bolesni nećete ići u prodavnice ako ste odgovorni. Neće biti mesta za sve obolele u bolnicama. I za kraj, za ime boga, ne objavljujte RETARDIRANE šale na račun ove pošasti, jer, verujte mi, nije nimalo smešno. Pozdrav iz Ljubljane.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija