Savjet vozačima: Na duži put krenite rano ujutro ili kasno popodne!

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, poželjne su češće pauze.

Zbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“, danas od 17.30 do 18.30 sati bit će obustavljen saobraćaj u Donjem Vakufu. Također, do sutra (27.06.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Od jučer su kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji obje trake. Kako je BIHAMK obavješten, do 1. jula ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima (23-04:30 sati), sa mogućnošću povremenog propuštanja vozila ukoliko se formiraju duže kolone. Od 1.jula u noćnim satima, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva na kojima su aktuelni radovi, BIHAMK izdvaja puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Doljani.

Na ostalim graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79