Savjeti vozačima: Zbog niskih temperatura upozorenje na poledicu, odrone i jak vjetar

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, kao i na jugoistoku naše zemlje jutros pada snijeg, koji se mjestimično zadržava na kolovozu.

Aktiviraj BESPLATNU Viber grupu: Preko 25.000 vozača dnevno dojavljuje!

Zbog niske temperature iz BIHAMK-a upozoravaju i na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima.

– Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a u južnim, jugozapadnim i zapadnim krajevima i na jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Najava meteorologa: “I narednih dana bit će hladno”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79