Savjetnik Milorada Dodika: Јavni poziv na njegovo ubistvo je legalizacija terorizma u BiH

Јavno pozivanje na ubistvo Milorada Dodika nije ništa drugo do legalizacija terorizma kao opcije u BiH, rekao je Srni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

Mediji u RS-u osudili izjave Senada Hadžifejzovića: “Mržnja koja stalno dolazi iz Federacije BiH, pozivi na likvidaciju Dodika”

Tegeltija je naveo da je javnost juče imala priliku da gleda na sarajevskoj televiziji razmatranje ubistva Dodika kao opcije.

– Nema te novinarske i analitičarske slobode koja dozvoljava razmatranje ubistva kao opcije i to ne smije proći tek tako – rekao je Tegeltija, komentarišući izjavu novinara Senada Hadžifejzovića koji je tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa Dodikom, upitao da li je rješenje da se “smijeni, smiri, ubije?”.

Ako to prođe tek tako, kaže Tegeltija, onda je terorizam legalizovan kao opcija u BiH.

On je konstatovao da opozicija u Republici Srpskoj ne reaguje na ovo i postavio pitanje da li to znači da je takav razgovor na televiziji njima prihvatljiv.

RAK: Uvest ćemo rigorozne mjere Face televiziji i Senadu Hadžifejzoviću

Tegeltija je rekao da na sve ovo ćute Delegacija EU i silne međunardne organizacije, mediji, ambasade, OEBS.

– Da li to znači da je otvoren lov na Dodika i da je razgovarati o njegovom ubistvu sasvim OK? Da li su to podignuti ulozi? Da li je promijenjena “igrica”, pa se sad može razmatrati i ubistvo kao opcija? – upitao je Tegeltija.

On navodi da bi bilo dobro da to kažu da znamo da se prilagodimo toj novoj “igri”.

– Ne morate ni da nam kažete. Dovoljno će biti vaše ćutanje da shvatimo – zaključio je Tegeltija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79