Savjetnik Milorada Dodika: Još nije utvrđeno da li će se sastati sa Erdoganom

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je postalo već malo dosadno svakodnevno demantovati “neistine i neprovjerene informacije koje redovno plasiraju sarajevski mediji, a kojima se, nažalost, redovno raduje i jedan mali dio medija iz Republike Srpske”.

Kada je riječ o posjeti predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana BiH, Kovačević je rekao da ono što može zvanično da kaže jeste da još nije ni utvrđen zvanični protokol te posjete, niti ga je Protokol Predsjedništva BiH uputio Dodiku i tražio od njega izjašnjenje da li će prisustvovati sastancima sa predsjednikom Turske.

Kovačević je naglasio da je na osnovu toga apsolutno jasno da ni član Predsjedništva Milorad Dodik, niti njegov kabinet još nisu dali nikakvu informaciju o tome da li će on i prisustvovati tim sastancima.

– Evidentno je da je ovdje riječ o klasičnim političkim podvalama, jer vidimo da su naslovi u sarajevskim medijima kako će Milorad Dodik da prekrši jedinstvo srpskih stranaka. Ne treba oni da brinu za srpske stranke, ne treba oni da brinu za Republiku Srpsku. Republika Srpska funkcioniše sasvim dobro, sasvim stabilno, žarište svih problemi koji postoje u BiH nalazi se u Federaciji BiH – poručio je Kovačević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79