Savjetnik Željke Cvijanović ismijao visokog predstavnika zbog neispunjenog obećanja o 9. januaru

Saša Aulić, savjetnik članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, ismijao je visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, na društvenim mrežama zbog neispunjenog obećanja vezanog uz neustavni dan RS, 9. januara.

Schmidt je prošle godine izjavio da se neće obilježavati neustavni dan RS na isti način kao prethodnih godina, no uprkos njegovoj izjavi, obilježavanje je i ove godine održano u Banjoj Luci. Aulić je na društvenim mrežama prozvao Schmidta zbog neuspjelog obećanja i podsjetio na njegove riječi iz prošle godine.

“Rekao sam da tamo ništa nemaju tražiti službenici iz državne službe i zbog toga polazim od pretpostavke da će se brižljivo analizirati i provjeriti sve šta se tamo dešavalo. Sada se moramo odmaći od 9. januara 2023. i gledati u budućnost. Treba reći da se 9. januar 2024. u tom okviru i na taj način neće dogoditi. Dakle, mogu se slaviti i državni i praznici entiteta, ali to se može raditi na drugi način i nikome zbog toga neće pasti kruna s glave”, Schmidt je izjavio prošle godine.

Uprkos njegovim riječima, državni službenici prisustvovali su ovogodišnjoj proslavi, a reakcije iz Ureda visokog predstavnika (OHR) još uvijek nisu stigle. Oštre reakcije na društvenim mrežama, poput one Aulića, nastavljaju stavljati pod pritisak izjave visokog predstavnika i situaciju oko neustavnog obilježavanja 9. januara manjem bh. entitetu RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79