Aleksandar Macan / Foto: Radiosarajevo
Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković negirali da su likvidirali sarajevske policajce

Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković negirali da su likvidirali sarajevske policajce


Pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić, danas je održano ročište povodom izjašnjenja o krivici u predmetu protiv trojice optuženih za mafijašku likvidaciju policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković negirali su krivicu za počinjen zločin u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Predmet će biti proslijeđen Vijeću na suđenje.

Podsjećamo, optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4:20 sati, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu., prenosi Avaz.

Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.

Neki dokazi su protkrijepljeni i podacima iz aplikacija Sky i Anom, koje je pribavilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo putem međunarodne pravne pomoći, tačnije, pravosudnih organa Sjedinjenih Država i Francuske.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija