Saznajemo: Kasumović i saradnici izlaze na slobodu, nema osnova za krivično djelo?

Fuad Kasumović i još četiri osobe od 11 privedenih u akciji “Zenicatrans” prenoćili su u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako nam je rečeno, pet tužilaca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona ispitivalo je privedene osobe u zgradi SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

“Ide vrlo mukotrpno. Istražitelji SIPA-e, ali i neki tužioci, smatraju da se pritvor ne treba tražiti jer – jednostavno – nema krivičnog djela.

Zbog nesloge unutar istražiteljskog tima, još nije upućen zahtjev Sudu da se odredi pritvor nekima ili svim uhapšenim u operaciji “Zenicatrans” ili da se oni puste na slobodu s ovim ili onim mjerama zabrane ili bez njih.

“Postupak ide jako sporo. Privedeni, kao i sam Kasumović koji se sam pojavio u zgradi SIPA-e, mogu biti zadržani 24 sata. Nakon toga, potrebne su aktivnosti organa iznad državne policije”, rečeno je za Politicki.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79