SAZNAJEMO: Nastava u školama na području ZDK ostaje online!

Nastava u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, od 19. aprila do 23. aprila, a shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji izazvanom pandemijom širenja koronavirusa, nastavlja se online.

Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije na području ZDK, od 23. aprila bi se prešlo na nesmetano odvijanje nastave u osnovnim i srednjim školama prema procedurama, odlukama, instrukcijama i modelima koji su bili zastupljeni do 12. marta 2021. godine, piše 072info.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije nakon 23. aprila, ministarstvo za obrazovanje ZDK će u koordinaciji sa Kriznim štabom ZDK i Institutom za zdravlje i sigurnost hrnae Zenica razmotriti potrebu i donijeti novo upustvo kojim će se regulisati način odvijanja odgojno-obrazovnog procesa u osnovnim i srednjim školama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79