Saznajemo: Osuđenom vođi razbojničke grupe na Vracama planuo automobil, uslijedila pucnjava

Saznajemo: Osuđenom vođi razbojničke grupe na Vracama planuo automobil, uslijedila pucnjava


Burno je bilo tokom prethodne noći u sarajevskom naselju Vraca gdje je, kako saznajemo, došlo do podmetanja požara pod automobil, a onda i do pucnjave nedaleko od mjesta paljevine.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo portvrđeno je za Faktor da je u Dobojskoj ulici došlo do požara na automobilu, te da se sumnja da je podmetnut.

– Bio je požar na jednom vozilu, a pronađena su i druga vozila s oštećenjima. Provjerava se kako su nastala ta oštećenja – kazao nam je Mirza Hadžiabdić iz odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično nam je potvrđeno da zapaljeni automobil pripada Sabriji Avdagiću, koji je prije pola godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa razbojništvima i krađama.

Policija pretpostavlja da je pucnjava koja je uslijedila u susjednoj ulici Derviša Numića, a u kojoj je oštećeno nekoliko automobila, povezana sa paljenjem njegovog automobila.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo još ne mogu zvanično potvrditi ovu informaciju, te ističu da se još provjeravaju sve okolnosti ovog incidenta prenosi Faktor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija