Saznajemo: Ovo su novi direktori rudnika Zenica

Uprava i Nadzorni odbor “Elektroprivrede BiH” imenovali su novu Upravu rudnika Zenica, a nakon što je prije 15 dana sada već bivša Uprava s Nevzetom Vrškićem na čelu podnijela ostavke.

Saznajemo da je, na prijedlog izvršnog direktora za proizvodnju, Uprava EBiH za v. d. direktora rudnika Zenica imenovala Edina Pašića.

Novi izvršni direktor za tehničke poslove je Fahrudin Kokić, a v. d. izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Dragan Peranović. Peranović je i ranije bio izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u ovom rudniku.

Podsjećamo, ostavku čelnika rudnika Zenica tražio je ministar energije i rudarstva Nermin Džindić zbog lošeg vođenja i upravljanja rudnikom, koji se našao u enormnim problemima zbog neplaćanja poreza državi, ali i lošeg rada, što je ugrozilo rad kompletnog rudnika i egzistenciju skoro 2.500 rudara, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79