Saznajemo: Sud BiH oslobodio Jerka Lijanovića svih optužbi Tužilaštva BiH

Apelacionog odjeljenja Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak, saznaje „Avaz“. Na taj način, oslobođen je svih optužbi Tužilaštva BiH.

U toku je obrazloženje presude koju je pročitao sudija Senadin Begtašević.

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Riječ je podsjećamo o ponovljemom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u maju ove godine ukinuta i naređeno novo suđenje.

Optužnica Tužilaštva BiH teretila je optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava. Bile su optužene i pravne osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79