SBB brani svog predsjednika od DF-a: Izdajnik je od vlasti i pića alkoholizirani Željko Komšić!

Povodom navoda DF-a da je predsjednik SBB-a izdajnik jer je u nastupu na N1, između ostaloga, rekao da treba harmonizirati bošnjačko-hrvatske odnose, prenosimo kratki komentar Press centra SBB-a:

DF pozdravlja izjave predsjednika SBB-a: Radončić sam sebe proglasio izdajnikom, slažemo se s tim!

– Izdajnik je od vlasti i pića alkoholizirani političar Željko Komšić, koji bi rado izabrao novi bošnjačko-hrvatski rat i našu međunarodnu izolaciju, samo da po četvrti put ostane u fotelji člana Predsjedništva BiH u kojoj više od decenije sjedi bez ikakvog rezultata.

Uvredama na račun umjerenih političara koji dijalogom i čvrstom probosanskom opcijom, uz pomoć međunarodne zajednice, pokušavaju da sačuvaju Bosnu i Hercegovinu, ali i Bošnjake kao konstruktivan politički i pregovarački faktor, Željko Komšić otkriva lice sebičnjaka, koji bi da određuje mjeru patriotizma u skladu s očuvanjem svojih karijerističkih privilegija.

Na kraju, Komšićev pokušaj da spriječi i zaustavi najavljene sastanke, smatramo podlom namjerom i pokušajem konfrontiranja Bošnjaka sa najjačim centrima moći u svijetu, na način da bošnjački lideri ne žele bilo kakav razgovor.

Vašington i Brisel ulažu velike napore na iznalaženju optimalnih rješenja u korist svih građana Bosne i Hercegovine i Bošnjaci zbog Komšića neće biti izvan te priče i dozvoliti da drugi, pa i Komšić, odlučuju bez ili u ime njih – navedeno je u saopćenju SBB-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79