SBB: Dodik nas konfrontira sa najmoćnijom zemljom EU iz koje u BiH dolaze milionske investicije

Odluku Milorada Dodika da odbije agreman za novog njemačkog ambasadora u BiH iz Saveza za bolju budućnost (SBB) nazvali su još jednim skandalom u režiji političara koji, kako naglašavaju, godinama potkopava stabilnost države BiH i minira njen euroatlantski put.

“Još gore, Dodik svojim potezom konfrontira BiH sa najmoćnijom zemljom Europske unije, zemljom iz koje dolaze milionske investicije i ekonomska podrška u BiH. Njemačka je, također, naš najvažniji vanjskotrgovinski partner i privredna lokomotiva Evrope, u kojoj su posao našle storine hiljada državljana BiH.

Savez za bolju budućnost BiH smatra da Dodikovo glasanje u Predsjedništvu BiH protiv novog njemačkog diplomate još jednom potvrđuje našu tezu da nije dovoljno u kolektivnom šefu države imati odnos snaga dva naprema jedan. Svjedoci smo da Dodik koristi svaku priliku da pokaže da je zbog vlastitih separatističkih ideja spreman blokirati svaki pozitivni proces i napredak u BiH”, saopćeno je iz SBB-a.

Zaključuju da je jedino rješenje da u novom sazivu Predsjedništva BiH bude tri naprema nula za BiH, jer samo takav omjer, kako kažu, garantira naš evropski put.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79