SBB: Dok priča da niko u RS ne želi rat, Dodik istovremeno uvozi Kapetana Dragana

Presuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ozloglašeni Kapetan Dragan, sinoć je u srcu Bosne i Hercegovine, u Banjoj Luci, otvorio kancelariju „Fondacije Kapetana Dragana“, a koja ima za cilj da pomaže drugim osuđenim ratnim zločincima, navodi se u saopćenju Press centra Saveza za bolju budućnost (SBB).

– Osim ponovnog orgijanja ratnih zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu podstiču njihov rad i očigledno stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije.

SBB upozorava međunarodnu i domaću javnost, da je otvaranje kancelarije i najava rada „Fondacije Kapetana Dragana“ nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

Također, ovaj gest, kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, vidimo kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini.

Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome šta istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu ubjeđuje da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju.

SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u Istočnoj Bosni na početku agresije na BiH – zaključeno je u saopćenju SBB-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79