SBB: Premijer Crne Gore je pogriješio i poslao lošu poruku

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) iznenađen je nepromišljenim i krajnje lošim postupkom novog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je čestitanjem, naglašavamo, neustavnog praznika jednog bh. entiteta istovremeno pokazao veliko nepoznavanje historijskih i pravnih činjenica, nepoštivanje institucija i pravnog poretka naše zemlje, te očiglednu namjeru da doprinese vanjskoj destabilizaciji i narušavanju suvereniteta i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine.

– SBB traži od ambasade Crne Gore u Bosni i Hercegovini da se hitno očituje o ovom nedvosmisleno pogrešnom postupku premijera Krivokapića, te da bosanskohercegovačkoj javnosti objasni da li negiranje ustavnog poretka, Ustava i Ustavnog suda BiH predstavlja zvanični stav Vlade Crne Gore ili nesmotren potez koji zaslužuje oficijelno izvinjenje – saopćeno je.

Crnogorski premijer sakrio od javnosti da je čestitao neustavni “dan RS”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79