SBB se oglasio o odlasku Adisa Arapovića: Pobrojali funkcije njegove supruge

Nakon što je Adis Arapović obznanio da je istupio iz SBB-a, oglasili su se iz te stranke.

– Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-izvještajne agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju) – izjavio je portparol SBB-a Seđad Muhić.

Adis Arapović napušta SBB: Važnija su mi sloboda i čast od imuniteta krda

SBB podsjeća javnost da je Arapović u Federalni parlament ušao sa kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova i to odlaskom Muniba Jusufovića prošle godine u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Gospodinu Arapoviću SBB želi uspješan nastavak političkog djelovanja i podsjeća ga na izjavu koju je 8. februara 2020. godine dao za N1. Neovisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije – zaključio je Muhić, saopćio je SBB.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79