SBiH isto odbila Konakovićev poziv: “Okuplja nas čovjek koji je pogazio volju birača”

SBiH isto odbila Konakovićev poziv: “Okuplja nas čovjek koji je pogazio volju birača”


Ni Stranka za BiH se pridružuje odbijanju Konakovićevog poziva na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona, što je najnoviji potez u nizu kritika upućenih vladajućoj Trojci.

Džemal Smajić, delegat SBiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, nazvao je ovaj potez posljednjim u nizu nepromišljenih akcija vladajuće Trojke, a lidera Naroda i pravde, Elmedina Konakovića, “glavnim Bošnjakom u Trojci”.

“Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane ‘vezati konja gdje mu aga kaže’, sada želi okupiti Bošnjake. Osim toga, očigledno je da je ovo pokušaj kopiranja Vučićevog poziva za okupljanje Srba iz regije na Vaskršnjem saboru. Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova ‘mudrost’ toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno. Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH”, napisao je Smajić.

Osim Stranke za BiH, i SDA, čiji predsjednik Bakir Izetbegović je također potvrdio odbijanje Konakovićevog poziva, također će se suzdržati od sudjelovanja na ovom sastanku.

Na spisku pozvanih učesnika nalaze se Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke (Crna Gora), Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (Srbija), Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka, predsjednik SDP Srbija Rasim Ljajić.

Dalje se na istom spisku nalaze Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (Hrvatska), Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Makedonije, Mirzet Džogović, predsjednik Bošnjačke stranke Kosova, Emilija Redžepi, predsjednica Nove demokratske stranke Kosova, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke Naprijed, Sevlid Hurtić, predsjednik BH Zeleni, Bayram Akgul i predsjednik Poslovnog savjeta Turske i Crne.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija