Scania testira prvi CNG kamion u Litvi

Savršena alternativa za sve transportne operatore

Scania je u Litvi započela partnerstvo s transportnom tvrtkom Vlantana Logistics, te s tvrtkom SG Dujos, koja se bavi razvojem plinske infrastrukture, a sve u svrhu praktičnih testova prvog teškog kamiona na pogon CNG-om (Compressed Natural Gas, stlačeni prirodni plin) u Litvi.

Scanijin kamion na pogon CNG plinom pruža nam priliku da postanemo lider održivog transporta u zemlji” rekao je tom prilikom Vladas Stončius, izvršni direktor tvrtke Vlantana Logistics. “Dodatne prednosti za nas biti će vožnja u područjima ekološki ograničenog prometa, te pristup podzemnim garažama“.

Scania R410 s 13-litarskim motorom prilagođenom pogonu CNG plinom biti će iskušana od strane Vlantane na njihovim lokalnim i regionalnim rutama. Pogon na CNG je u Litvi trenutno 40% jeftiniji od dizela. U cijeloj državi trenutno postoji 9 punionica CNG-om, razmještenih u većim gradovima. Ove probe CNG vozila i sustava punionica smatraju se prethodnicom i planirane mreže LNG postaja (tekući prirodni plin), čije je znatnija ekspanzija očekuje sljedećih godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79