Schmidt kao pozitivan primjer istakao gradonačelnicu Sarajeva

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt spomenuo je danas tokom svog obraćanja u Vijeću sigurnosti UN-a i pozitivan primjer mladih političara u BiH koji poduzimaju značajne korake u procesu pomirenja.

“U sljedeće izvješće sam stavio svoje zapaženje o ulozi žena u politici. Imamo ohrabrujuće primjere da mlade generacije političara preuzimaju odgovornost”, kazao je Schmidt.

Kao primjere naveo je gradonačelnicu Sarajeva te gradonačelnike Mostara i Banje Luke.

“Posebno bih istakao gradonačelnicu Sarajeva koja je veoma posvećena procesu pomirenja. Mišljenja sam da bi ovo moglo značajno pridonijeti boljoj budućnosti u ovoj zemlji”, naveo je Schmidt danas tokom svog obraćanja.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zahvalila se Schmidtu što je prepoznao njen rad kao doprinos izgradnji boljeg bh. društva.

“Ovo je značajan podstrek za dalji rad. Cijenim što riječi koje su upućene pred Vijećem sigurnosti UN-a, dolaze od čovjeka koji je svojim djelovanjem pokazao odlučnost i posvećenost miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini”, napisala je Karić na Facebooku.

Dodala je da će nastaviti raditi vrijedno na isticanju svega onoga što nas spaja i što će mladim ljudima omogućiti ljepše sutra.

“Nadam se da sličan sud o mom radu dijele i građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zbog kojih sam tu i kojima služim”, dodala je Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79