Schmidt kod Hadžifejzovića: Nema govora o trećem entitetu, gledajte šta će tek u RS-u biti!

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt najavio je novu intervenciju u entitetu Republika Srpska.

“Uskoro ću uraditi nešto u vezi s državnom imovinom, nešto što će se odnositi na RS, jer i RS će biti dio EU integracija. Preporučujem Dodiku da se vrati u period kada smo intenzivno sarađivali”, poručio je Schmidt u intervjuu za Face TV.

On je istakao i da postoje (rastuće) razlike između Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i političkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika.

Dodao je i da je, istovremeno, sve veća sličnost Putina i Dodika.

“Zabrinut sam za izborne rezultate u RS. Imam povjerenje u Centralnu izbornu komisiju. CIK i nadležne institucije trebaju provjeriti izborne krađe. Toliki broj nevažećih glasova je iznenađenje”, rekao je Schmidt.

Istakao je da će u budućnosti još više pomoći CIK-u.

“Uzdržan sam, jer imam puno povjerenje u CIK. Zatvorit ću sve praznine. Ne moram koristiti Bonske ovlasti kada su pitanju izborne krađe”, rekao je dalje Schmidt.

On je ohrabrio Jelenu Trivić, kandidatkinju opozicije za predsjednicu RS te njenu stranku, Partiju demokratskog progresa (PDP) i ostale stranke da traže ponovno brojanje glasova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79