Schmidt: Međuentitetska linija nije granica nego administrativna linija

Visoki predstavnik Christian Schmidt oglasio se o protestima koji su najavljeni na međuentiteskoj administrativnoj liniji, a koji se organizuju kao vid podrške predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

“Visoki predstavnik Christian Schmidt smatra da je neodgovorno na međuentiteskoj liniji razgraničenja organizirati političke događaje koji podstiču na podjele”, poručili su iz OHR-a.

Podsjetili su da međuentitetska linija razgraničenja nije granica između Republike Srpske i Federacije BiH nego isključivo administrativna linija.

“Sloboda kretanja između dva entiteta mora biti osigurana u svakom trenutku. Svi pokušaji da međuentitetska linija razgraničenja prikaže kao linija razdvajanja BiH predstavljaju jeftinu manipulaciju građanina”, naveli su iz OHR-a.

Danas su u RS-u na međuentiteskoj liniji najavljeni protesti na četiri mjesta i to u Istočnom Sarajevu, Nevesinju, Loparama i Doboju. Okupljanja će se održati u 18 sati. Skup podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku trebao bi trajati pola sata, a zvaničnici su naglasili kako će u tom periodu saobraćaj biti obustavljen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79