SDA bez još jednog vijećnika u Starom gradu: Merima Arnautović napustila stranku

Merima Arnautović, dugogodišnja članica Stranke demokratske akcije (SDA) u Starom Gradu, napustila je Klub vijećnika te stranke nakon niza unutarstranačkih problema koje je doživjela.

Odluku je objavila nakon što je primijetila opstrukcije od strane stranačkih kolega te nedemokratske postupke prilikom nedavnih unutarstranačkih izbora.

Arnautović je izrazila svoje nezadovoljstvo nakon što nije pozvana na sastanak Kluba SDA koji je prethodio februarskoj sjednici Općinskog vijeća, što je bio posljednji u nizu problema koji su je nagnali na ovu odluku. Kao dugogodišnja članica, istakla je da je težila ka ideologiji SDA te da je radila marljivo za dobrobit građana Starog Grada, ali da je unutarstranački pritisci postali nepodnošljivi.

Unutarstranački izbori koji su provedeni krajem prošle godine nisu prošli u skladu s demokratskim principima, a mnogi zaslužni članovi stranke su, prema njenim riječima, uklonjeni iz stranačkih struktura.

Arnautović je također istakla nedostatak konstruktivnosti u radu Kluba SDA u Općinskom vijeću, posebno uočljiv kroz nedostatak amandmana ili novih ideja u vezi s prijedlozima budžeta Općine.

Nakon neuspješnih pokušaja da riješi unutarstranačke probleme putem dijaloga s predstavnicima stranke, Arnautović je donijela konačnu odluku o napuštanju Kluba vijećnika SDA i nastavku rada kao samostalni vijećnik, vođena idejama prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Ova odluka predstavlja novi korak u političkoj karijeri Arnautović te će ubuduće nastaviti svoj rad kao nezavisni vijećnik, fokusirana na interese građana i svojih birača.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79