SDA će imati u Sarajevu svih devet kandidata za načelnike općina

Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDA Sarajevo, za “Dnevni avaz“ je govorio o predstojećem sastanku s predstavnicima DF-a i Stranke za BiH, zakazanom za 15. april, na kojem bi jedna od tema trebala biti i razgovor o mogućim zajedničkim kandidatima za načelnike sarajevskih općina.

Nerješiv problem

Kapidžić je istakao kako se ne radi o “trojki 2“, kako se špekulira u posljednje vrijeme.

– Ciljano su nametnuli riječ “trojka 2“, jer su svjesni da je trojka napravila užase u ovom kantonu pa kroz sam naziv žele oboriti najbolju namjeru tri stranke (SDA, DF i SBiH) o nastupu na izborima i davanju najboljih kandidata za naredne izbore.

Ne radi se uopće ni o kakvim trojkama, niti o bilo kakvom djelovanju kao što je ova trojka nekad djelovala, nego da se nađu najbolji kandidati u okviru ove tri stranke – kazao je na početku razgovora Kapidžić.

Kada je riječ o sigurnosnoj situaciji u KS, koja je bila tema rasprave protekle hitne sjednice Skupštine KS, Kapidžić ističe da je to problem koji se neće lako riješiti.

– Ovakva sigurnosna situacija zapravo je posljedica rada kadrova koji vladaju trojkom proteklih pet godina u komadu. Ona je otišla u ovom pravcu, jer ljudi koji treba da se bave njome nisu obrazovani za ove stvari niti imaju volje da rade u vezi s tim, niti imaju bilo kakvu odgovornost.

Za sve ovo je isključivo zaslužna trojka, ali i kadrovi poput prethodnog premijera Edina Forte i sadašnjeg Nihada Uka, ministra Admira Katice i predsjedavajućeg Elvedina Okerića – istakao je Kapidžić.
Opomena strankama

Dodaje da je i neriješeni slučaj “Memić“ upravo rezultat ekipe koja je „poharala“ KS, a, kako kaže, prevashodno su došli iz SDA, a sada su u NiP-u. Pozdravio je i potez Arijane Memić da napusti Klub NiP-a, ističući kako je i ranije trebala istupiti.

– Ta porodica se nije trebala vezati ni za jednu političku stranku, ali, ako uzmem da je razumno da se kroz političku partiju uđe u Skupštinu i da se bori za to, ona je morala mnogo prije biti svjesna da je iskorištena od NiP-a isključivo za dobivanje glasova i osvajanje vlasti.

Nažalost, ima i takvih osoba koje su bile u stanju da to iskoriste. Ona treba biti opomena da političke partije nečiju nesreću ne koriste u vlastitu promociju. Kasno je shvatila, ali mi je drago da je imala hrabrosti – rekao je Kapidžić.
Selekcija kandidata

Faruk Kapidžić najavio je sastanak s predstavnicima DF-a i Stranke za BiH u Kantonu Sarajevo, a cilj je da se nađu najbolji kandidati za predstojeće izbore.

– Mi u stranci SDA ćemo uskoro imati svih devet kandidata u devet općina. Pokušat ćemo naći najbolje među nama. Naravno, tih kandidata ima i u DF-u i u SBiH. Ako uspijemo postići dogovor, onda ćemo tako i nastupiti – zaključio je Kapidžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79