SDA: Građani Sarajeva od Četvorke očekuju da se izjasni o tvrdnjama Ivane Marić

Kantonalni odbor SDA Sarajevo oglasio se povodom snimka na kojem analitičarka Ivana Marić govori da su Bošnjaci sami sebe tako nazvali kako ne bi bili “samo muslimani”.

– Građani Sarajeva, ali i cjelokupna bh. javnost, od stranaka Četvorke očekuju da se jasno i nedvosmisleno izjasne o izjavama kandidatkinje Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva Ivane Marić, u kojoj Bošnjake tretira kao ‘izmišljen narod – navodi se u saopćenju SDA.

Kako se dodaje, uvredljive izjave o cijelom narodu koje je izrekla kandidatkinja Četvorke, “a koja se očito sve vrijeme lažno predstavlja kao nezavisna politička analitičarka, ne smiju proći bez javnog očitovanja onih koji su je planirali imenovati za dogradonačelnicu Grada Sarajeva”.

– S obzirom na to da Konaković, Kojović i Nikšić uvijek i o svemu imaju stav, začuđujuće je da se ne oglašavaju o uvredi koju je njihova kandidatkinja izrekla o Bošnjacima – navode iz SDA.

Ivana Marić je tek jedan od kandidata Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79