SDA: Hoće li Tužilaštvo KS narediti spektakularno hapšenje Okerića?

– Medijski izvještaji koji razotkrivaju novu aferu dodjele javnog novca udruženjima koja su osnovali, ili njima upravljaju funkcioneri Naroda i pravde, potvrđuju da se radi o sveobuhvatnom, planski smišljenom i udruženom poduhvatu izvlačenja budžetskog novca, koji se nezakonito preusmjerava na osnaživanje stranačke mreže, širenje utjecaja i kupovinu glasova – tvrde iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Avdić otkrio: Okerić iz Kantona Sarajevo uplatio 88.000 KM udruženju kojeg su osnovali članovi NiP-a

Ističu da su pod maskom brige za povratnike, Konakovićevi sljedbenici osnivali humanitarna udruženja, gradeći paradržavne strukture, s paralelnim tokovima novca, po uzoru na zloćudne pučističke organizacije.

“NIP-ovi lažni humanitarci raspoređeni u rukovodstvo Skupštine i Vladu KS, te bogate federalne resore, u stopu slijede svog stranačkog vođu, protiv kojeg je formiran predmet zbog sumnjive raspodjele grantova.

U saopćenju dalje tvrde da je pod istom optužbom grant sredstva dodjeljivao bliskim nevladinim organizacijama, bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, s rukama na leđima i lisicama, te brojnim reporterskim ekipama, doveden je u Tužilaštvo KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79