BiH SDA i DF u Tuzlanskom kantonu tvrde: Nema pada vlade!

SDA i DF u Tuzlanskom kantonu tvrde: Nema pada vlade!

Skupštinsku većinu u Tuzlanskom kanton (TK) čini 20 zastupnika i u potpunosti je stabilna, kažu predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) TK Fahrudin Skopljak i predsjednik Skupštine TK iz Demokratske fronte Žarko Vujović. 

Na ovaj način oni odgovaraju na medijske spekulacije o tome da su stranke “Trojke”, odnosno odnosno Socijaldemokratska partija (SDP), Naša stranka (NS) i Narod i pravda (NiP) uz Pokret demokratske akcije (PDA), uspjeli skupiti 18 ruku potrebnih za rušenje Vlade Tuzlanskog kantona.

– Skupštinska većina u TK svakodnevno održava sastanke, imamo komunikaciju s koalicionim partnerima i nemamo nikakvih problema. Stranke opozicije puštaju lažne probne balone, da bi pravili nervozu, na jednoj strani, a na drugoj strani žele sakriti probleme koje “Trojka” ima na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. Parlament FBiH se uopće ne sastaje, oni moraju ispunjavati želje koalicionih partnera da bi sazvali sjednicu, SDP ima probleme u Općinskom odboru Banovići zbog Rudnika mrkog uglja… – kaže Skopljak.

On dodaje da je posljednje sjednica Skupštine TK pokazala da je većina stabilna jer su sve tačke usvojene, a Vlada TK sada priprema rebalans budžeta.

Vujović, pak, kaže da oni koji pričaju o rušenju Vlade TK imaju cilj da prikriju svoje političke poraze.

– Izborni rezultati na Općim izborima 2022. godine pokazali ko je kakvu politiku vodio. Debakl SDP-a i “Trojke” na vanrednim izborima za načelnika Živinica govori u kom pravcu idu građani TK. Da bi sakrili poraz, moraju pričati o nečemu, što u ovom sluaju nema nikakvog osnova – zaključio je Vujović.

Podsjećamo, “Trojka” i PDA imaju 12 zastupnika u Skupštini TK, pa im je potrebno još minimalno šest zastupnika.

Tražili smo komentar i od Dževada Hadžića, predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a TK, ali on nije odgovorio na poziv.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM