SDA i SDP će zajedno na izbore u RS-u!?

Poziv koji je jučer uputio SDP na okupljanje svih probosanskohercegovačkih stranaka u Republici Srpskoj, kako bi se formirao novi, treći politički blok u manjem bh. entitetu, podržali su iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Štaviše, iz ove stranke su rekli da je to ideja koju SDA propagira već godinama, ali za koju u prošlosti, kako kažu, nažalost, upravo SDP nije imao razumijevanje i interes.

“SDA nikada nije odbijala učešće u projektima koji su dobri za državu Bosnu i Hercegovinu, a naročito u onim projektima za koje se sama zalagala. Spremni smo da o zajedničkom nastupu u entitetu RS razgovaramo sa svim političkim strankama koje prepoznaju tu potrebu”, kažu iz SDA.

Dodali su da će sve ideje koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imati bezrezervnu podršku SDA.

“Pa tako i mogućnost zajedničkog nastupa u entitetu RS. Spremni smo i na formiranje širokog patriotskog fronta koji bi se na državnom nivou suprotstavio retrogradnim i secesionističkim snagama”, istakli su iz SDA.

Podsjećamo, jučer je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić najavio formiranje trećeg bloka stranaka u Republici Srpskoj, pored stranaka okupljenih oko Saveza nezavisnih socijaldemorkata (SNSD) i opozicije, a koji će biti probosanski orijentiran.

“Tada ćemo biti u prilici da govorimo o značajnijem broju zastupnika u Republici Srpskoj – da ćemo biti blok bez kojeg se neće moći formirati vlast u ovom entitetu”, ukazao je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79