SDA: Jesu li se i načelnici “Trojke” vakcinisali preko reda kao i Vlada KS?

Nakon što su pod pritiskom javnosti premijer Vlade KS Edin Forto i njegovi ministri priznali da su se u tajnosti vakcinisali preko reda, i to neki od njih u svojim kancelarijama birajući vakcine koje su preporučene onkološkim pacijentima, nove informacije govore da su se i načelnici tzv. Trojke u Sarajevu vakcinisali prije građana, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Očito je, kako ističu, afera vakcinisanja preko reda u Sarajevu mnogo veća od onog što je javnost sumnjala i uključuje većinu kadrova “Trojke” kao i članove njihovih porodica i prijatelje.

– Smatramo sramnim da vlast u Sarajevu proces vakcinacije vodi elitistički i tajno favorizujući svoje ministre, načelnike, saradnike, prijatelje, drugove i podobne “nezavisne analitičare” a na štetu građana od kojih su neki i onkološki pacijenti. Jesu li ovoj vlasti životi premijera, ministara i načelnika važniji od života građana i pripadnika rizičnih grupa? – pitaju u saopćenju.

Stoga, pozivaju načelnike “Trojke” u Sarajevu da odgovore jesu li se u tajnosti i preko reda vakcinisali prije građana i rizičnih grupa.

– Također, pozivamo načelnika općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića da odgovori je li u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje prijatelje i drugove. Ukoliko se navedene informacije pokažu tačnim ostavke i krivična odgovornost je najmanje što javnost i građani Sarajeva očekuju – zaključuju u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79