SDA KS: Konaković ne poznaje ni skupštinski poslovnik, a tumačio bi NATO integracije

Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića, kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine, još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ, saopćili su iz SDA Kantona Sarajevo.

-Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS. Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim “pravnim ekspertima”, digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje. A nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim “pravnim ekspertima” ušutio – istakli su iz SDA KS.

BH Telecom dao ogromne pare Pinku, BH Pošta dala višemilionski ugovor supruzi ratnog zločinca, a DF…

A, kako dodaju, nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje “ekspertu” Konakoviću.

-Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine – zaključili su iz SDA KS.

Podsjetimo, Konaković je tokom vikenda na svome Facebook profilu između ostalog komentirao kako “niko više ne govori o NATO putu naše zemlje, čak se ni Komisija za integracije u NATO ne može održati”.

Naveo je i da su objasnili Dodik i Tegeltija da su na naš put u NATO stavili tačku i vezali nas za stav i put Srbije, dodajući da su utihnuli povici “imamo ANP”. Također, pritom je ustvrdio da ne postoji nijedna institucija koja bi mogla barem malo nasekirati dvojac Dodik-Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79