SDA: Mandić mora podnijeti ostavku, ovo je kruna njegove bahatosti

Općinski odbor SDA Centar Sarajevo pozvao je načelnika Srđana Mandića da podnese ostavku zbog toga što je dozvolio da se izgradi objekat u Titovoj ulici, koji mnogi građani smatraju ruglom.

“Nakaradni objekat kraj Velikog parka u centru Sarajeva kruna je bahatosti, zloupotreba i neznanja načelnika Općine Centar Srđana Mandića. Činjenica da je Općina Centar izdala sve potrebne dozvole za postavljanje objekta i da je objekat u vlasništvu kandidata Naše stranke na izborima ne pokazuje samo da je Mandić lagao tvrdeći da ne zna o čemu se radi već i da je zloupotrijebio svoj položaj pogodujući svojim stranačkim kolegama”, naveli su.

Smatraju kako je Izgradnja spornog objekta u suprotnosti sa Odlukom o proglašenju historijskog urbanog pejzaža Sarajeva nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Također smatraju da to “Mandiću, očigledno, nije predstavljalo prepreku da unakazi centar Sarajeva za finansijski interes kadrova Naše stranke”.

“Ako za procjenu Mandićevih sposobnosti nije bila dovoljna spoznaja da mu je ministarski mandat u Vladi Kantona Sarajevo obilježen zatvaranjem rupe na koritu rijeke Miljacke koja služi za sprječavanje poplava, onda je činjenica da je u osam mjeseci mandata u Općini koja raspolaže budžetom od 50 miliona KM uspio kupiti osam oksimetara, obavezati se da neće graditi hidrocentrale na Koševskom potoku, snimati čišćenje Hastahane i sve to krunisati nakaradnim objektom kod Velikog parka, a pri tome ne servisirati ni osnovne potrebe građana, potvrda njegove nesposobnosti”, napisali su.

Zbog svih navedenih razloga zahtijevaju da Mandić podnese ostavku.

“Tražimo od Mandića da odmah podnese ostavku na dužnost općinskog načelnika i to ne da bi spasio ostatke svog dostojanstva i kredibiliteta Naše stranke već da bi spasio građane Općine Centar i cijelog Sarajeva od svoje nesposobnosti, neznanja i spremnosti na kršenje propisa za interese stranačkih kolega i koalicionih partnera”, zaključili su.

Otkriveno ko je vlasnik objekta u Titovoj ulici: Imam sve dozvole, htio sam prodavati suvenire

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79