SDA Mostar: S gnušanjem odbacujemo navode SDP-a da su SDA i predsjednik Izetbegović prodali Mostar

Iz Gradskog odbora SDA Mostar , kako su naveli u saopćenju za javnost, s gnušanjem odbacuju sve navode KO SDP BiH HNK o tome kako su SDA i predsjednik Bakir Izetbegović, navodno „prodali Mostar“.

Iz mostarske SDA su kazali da je „Bakir Izetbegović je tokom pregovora o Mostaru zauzeo krajnje korektan i principijelan stav da dogovora sa HDZ BiH može biti samo ukoliko saglasnost na tekst sporazuma daju i sami Mostarci, odnosno mostarska SDA.“

– Takav stav Izetbegović je zadržao tokom cijelog trajanja pregovora, pa čak i neposredno prije samog čina potpisivanja. Ko pročita Sporazum o Mostaru u to se i sam mogao uvjeriti, ali onaj koji to nije ili neće, očito se može posvetiti teorijama zavjere i političkoj naučnoj fantastici.

Ali, SDP BiH – očito istina ne zanima!

Da ovu stranku zanimaju tačne činjenice, onda ne bi tek tako i „na riječ“ vjerovali Miloradu Dodiku, koji je očigledno planski „bacio kost“, kako bi unio nemir na bosanskohercegovačku i mostarsku političku scenu. Na bačenu kost Dodika, odmah je natrčao SDP BiH i suštinski se pošteno izblamirao.

Između riječi Milorada Dodika, koji svako malo poziva na disoluciju BiH i provjerenih stavova dokazanih BH patriota, SDP BiH bira Dodikovu verziju stvarnosti!?

Šta nam to govori o KO SDP BiH u HNK? Zašto je ova stranka spremna da zarad sitnih i sumnjivih probitaka ući u dogovor sa Dodikom? Njima i njihovim članovima prepuštamo da odgovore na ova pitanja, te javnost obavijeste kako je to Milorad Dodik postao čovjek od najvećeg povjerenja SDP BiH u HNK!- kažu iz Gradskog odbora SDA Mostar.

U SDA Mostar smatraju kako se pitanja Mostara moraju riješavati, prije svega, u Mostaru.

-Svako uplitanje raznoraznih „dušebrižnika i teoretičara zavjere“ iz drugih sredina može samo naštetiti interesima grada i njegovih stanovnika. Mostar se u ova izazovna vremena mora okrenuti samom sebi, a probosanske stranke saradnji, sve sa ciljem da pobijedi patriotska ideja jedinstvenog Mostara u cjelovitoj i suverenoj BiH.

Zato mostarska SDA ostaje i dalje čvrsto na principima jedinstvenog i nedjeljivog Mostara – grada u kome ima mjesta za sve, bez obzira na sva podmetanja i udarce ispod pojasa i bez argumenata.

A onima koji radije vjeruju Dodiku, nego onima koji su branili i brane suverenitet BiH, poručujemo da se dozovu pameti i prestanu djelovati u funkciji onih koji bi BiH i Mostar najradije podijelili, samo da mogu- stoji u saopćenju SDA Mostar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79