SDA: Odbijanje međunarodne zajednice da razgovara o Srebrenici koristi jedino negatorima genocida

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući da razgovaraju o očiglednim manipulacijama u izbornom procesu.

U saopćenju ove stranke stoji kako je odbijanje predstavnika međunarodne zajednice da na poziv osam probosanskih stranaka ( SDA, DF, SDP, SBB, NS, NIP, PDA i SBiH) razgovaraju o situaciji nastaloj nakon bojkota izbora u Srebrenici, može jedino koristiti negatorima genocida koji su izbornim manipulacijama ostvarili pobjedu.

“Neutralnost“ međunarodne zajednice, koju su Bošnjaci itekako iskusili tokom agresije na BiH, ohrabruje retrogradne politike i toga bi naši prijatelji u Evropi i svijetu konačno trebali postati svjesni, dodaju.

“Srebrenica, kao grad i područje u kojem je počinjen genocid, zaslužuju posebnu pažnju svih i tu ne smije biti ‘neutralnih’. Nakon što su pobijeni i protjerani, raseljeni diljem svijeta, Bošnjacima se sada administrativnim preprekama i izbornim manipulacijama onemogućava da glasaju u svom gradu”, izjavili su.

Dok se temeljito ne riješi pitanje glasanja poštom i u odsustvu, dodaju iz SDA, te omogući svakom čovjeku iz Srebrenice da glasa, izbori u ovom gradu se ne mogu smatrati legitimnim.

“SDA će nastaviti da pruža podršku inicijativi ‘Moja adresa: Srebrenica’ u borbi za jednaka prava svih građana Srebrenice”, zaključili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79