SDA-ova Biščević-Tokić brani Skaku: Za šta ga tuže? Niko nije uradio više za Sarajevo

Zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Biščević-Tokić komentarisala je hapšenje bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i djela koja mu se stavljaju na teret prenosi Raport.

Ona je upitala za šta ga tuže te poručila da nijedan gradonačelnik nije uradio više za Sarajevo.

“Za šta tuže Abdualaha Skaku? Što je obnovio žičaru, Olimpijski muzej, Bistričku stanicu, fasade na Tržnici , štrosmajrovoj ul., bio organizator Eyofa, mnogih koncerata. Pa nikad za Sarajevo nije uradio jedan gradonačelnik više.
Kažu izvještaj je prezentiran na sjednici Gradskog vijeća. Znamo i mi kako se zapošljavaju djeca od direktora kantonalnih ustanova ili gradski vijećnici u kantonalna preduzeća. Nikad ne smijemo zaboraviti da se sve jednog dana mijenja i ako činiš zlo, budi siguran da ti se dobro neće vratiti”, navela je Biščević-Tokić na Twitteru.

Podsjetimo, ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka uhapšen je u akciji kodnog naziva “Vizionar”. Osumnjičen je po nekoliko tački. Između ostalog, sumnjiči se za davanje mita kako bi utjecao na izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća a samim tim i da dobije drugi gradonačelnički mandat.

Pored toga, Skaka se tereti za nezakonito zapošljavanje savjetnika te za nezakonito trošenje budžetskih para.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79