SDA poručila: Nikšić nas uvodi u dužničko ropstvo

SDA poručila: Nikšić nas uvodi u dužničko ropstvo


SDA Kolegij ističe da Izvještaj Ureda za reviziju institucija Federacije BiH, koji otkriva da je Vlada FBiH iscrpila budžetski suficit i stvorila akumulirani deficit od 536 miliona KM, jasno oslikava nesposobnost aktuelne, nametnute vlasti, navodi se u saopćenju stranke.

Prema revizorskom izvještaju, potvrđene su ranije tvrdnje Međunarodnog monetarnog fonda, koje ukazuju na to da je Federacija, uslijed neodgovorne politike, po prvi put zabilježila prelazak iz budžetskog suficita u deficit.

Istovremeno s porastom budžetskog deficita i gubicima javnih preduzeća, Vlada FBiH intenzivno se zadužuje, dok podaci o visini zaduženja i njihovoj namjeni ostaju nedostupni Parlamentu FBiH i javnosti.

Prema procjenama, aktuelna vlast je od početka mandata povećala dug za više od milijardu KM, a samo u prvih devet mjeseci ove godine zaduženje iznosi gotovo 700 miliona KM, upozorava SDA.

SDA također ističe da, uprkos neodgovornom trošenju i značajnim zaduživanjima, Vlada FBiH nije ispunila svoje obaveze prema radnicima, penzionerima, teškim bolesnicima, logorašima i ostalim ranjivim grupama.

“Umjesto obećanog povećanja primanja za radnike, rastrošna politika Vlade FBiH dovela je čak i isplatu penzija u pitanje”, stoji u saopćenju ove stranke.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija