SDA: Pozdravljamo potpisivanje sporazuma, biti će olakšan protok ljudi, kapitala, roba i usluga u regionu

Stranka demokratske akcije pozdravila je potpisivanje sporazuma na Samitu Berlinskog procesa o omogućavanju putovanja sa ličnim kartama i međusobnom priznavanju univerzitetskih diploma i profesionalnih kvalifikacija između šest država Zapadnog Balkana.

Potpisan sporazum: Sada sa ličnom kartom možete u Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, S. Makedoniju i Kosovo

“Tim činom će biti olakšan protok ljudi, kapitala, roba i usluga u regionu, što će značajno unaprijediti saradnju država Zapadnog Balkana i ubrzati integraciju u jedinstveno tržište Evropske unije – naveli su iz SDA.

Iz SDA su pozvali Predsjedništvo i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine da što prije potvrde navedene sporazume kako bi oni stupili na snagu.

“Potpisivanjem sporazuma potvrđena je ispravnost stavova predstavnika Stranke demokratske akcije u institucijama države Bosne i Hercegovine na provedbi Deklaracije o zajedničkom regionalnom tržištu, koja je potpisana na Samitu Berlinskog procesa u Sofiji, umjesto pristupanja reduciranim formatima regionalne saradnje, kakva je bila inicijativa ‘Otvoreni Balkan,’ – zaključili su iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79